Dirk op weg naar Zuid-Afrika

29 april 2013 - Schiphol, Nederland

Nog 4 nachtjes slapen en dan stap ik op het vliegtuig naar Thailand. Vandaag begint echter Dirk zijn avontuur: een rangercursus van een maand in Zuid-Afrika in Karongwe, niet ver van het Krugerpark. Om half 11 zitten we in de auto en om 13.00 uur is Dirk al ingecheckt. Bij het GWK gaat het minder snel. Door een computerstoring moeten we een half uur wachten op onze Zuid-Afrikaanse Rhands en Thaise Bahts, maar we hebben het gelukkig aan tijd. We eten nog een broodje in het panoramarestaurant en nemen dan, heel toepasselijk, afscheid bij het bordje waarop staat: "passengers only, kisses and goodbyes here".

En dat is het dan: afscheid voor een maand. Best gek, we zijn in 13 jaren nog nooit langer dan een paar dagen bij elkaar vandaan geweest. Ik vind het echt te gek dat Dirk zijn droom achterna gaat, ook voor hem is het best spannend. Ik gun hem zo dit mooie avontuur en deze mooie ervaring. Daar wil ik hem best een maandje voor missen. Want wie kan nu zeggen dat hij een rangercursus in Zuid-Afrika heeft gedaan?

Zelf tel ik nog 4 nachtjes af en dan vertrek in zelf met het vliegtuig richting zon. Toch ook best spannend!